Die gitaar is er. Nu de muziek nog!

Geen punt, gewoon een keer beginnen. Bij ons leer je al gauw de eerste grepen op je elektrische of akoestische gitaar om een bekende song te begeleiden. Neem meteen je eigen voorbeelden mee: wat is je favoriete muziek, wil je technisch solo spelen of wil je begeleiden?

Handig is het om te beginnen met een goed ritme, dus iedere week. Dan krijg je het makkelijker te pakken. De lessen zijn 30 minuten en je krijgt een serie oefeningen mee. Zo bouwen we het week voor week op.

We beginnen met elementaire techniek, zoals vingeroefeningen om je vingers los van elkaar de snaren in te drukken op de toets, een juiste positionering te laten vinden en grepen automatisch te voelen. Daarna nemen we de TABs door: de aanwijzingen waar je de vingers van de linkerhand moet neerzetten.

Dan komt de opstap naar de basisakkoorden in de eerste positie, ritmes leren lezen en spelen. Al gauw leer je een eenvoudige song spelen. Je maakt kennis met verschillende aanslagmanieren met plectrum of hoe je kunt tokkelen.

Met deze basis kun je los met het top-40 repertoire!

Je kunt kiezen uit diverse methoden, zoals Guitar Train en Hal Leonard.