*Koninklijk Conservatorium, Den Haag, UM (cum laude)
*Banff Centre of Fine Arts, Canada

“Ik heb voor het traject om gitarist te zijn gekozen voor een brede loopbaan: aanvankelijk klassiek gitaar met zijn typische geglobaliseerde klank vanuit het notenschrift en later de Jazzgitaar met de nadruk op de samenhang tussen Afro-American en Europese muziek. Improviseren en grenzen opzoeken is nog steeds een avontuur 
ook dankzij de participatie in de 20ste-eeuwse muziekensembles (o.a. Spectra Ensemble, ASKO/ Schoenberg, ANP, NBE) en de steeds levendiger samenwerking met diverse jazz duo en trio combinaties (o.a. KLIMT strijkkwartet, Axel Hagen, Harvey S, Tineke Postma, Michael Rorby, Michael Varekamp, Tony Overwater, Henk Meutgeert).
Gitaarsolo cd’s van mij zijn te vinden bij het Duitse label Acoustic Music Records (AMR)”. Gastdocent Improvisatie voor de Master Music Therapy op Codarts(2016/17), Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Onderzoeks project gestart in 2022 over de klassieke gitaar in Jazz met video-lecture op LOOS-Channel en in uitgebreide tekst te zien op Research Catalogue.

Voor cd’s en concerten zie www.olaftarenskeen.nl

Bladmuziek van Decisions in Tab

Bladmuziek van Easy American Guitar in Tab

Interview Acoustic Guitar