Elektrisch of akoestisch?

De elektrische gitaar is populair dankzij blues, jazz en popmuziek. De gitaar-elementen en de versterker zorgen ervoor dat de trilling van de snaar versterkt hoorbaar is. Bij elektrische gitaar komt improviseren meer aan de orde. Je leert muziek uitluisteren en naspelen waardoor je ook je eigen melodieën of songs kunt maken. Het spelen gebeurt met akkoordenschema’s en het ‘vertalen’ van akkoord-symbolen. Bij de popmuziek focussen we op het klassieke top-40 repertoire: niet alleen de akkoorden maar ook de melodieën en ‘riffjes’ die het liedje zo herkenbaar maken. Denk aan Eric Clapton, Metallica, de Beatles en wat je maar wilt.

voor info mail toContact

guitar lesson

Akoestisch: Solo of Singer Song Writing

Je hebt de klassieke of Spaanse gitaar, die stamt uit de 16e eeuw (toen nog met ‘darmsnaren’)en is sindsdien niet veel veranderd(de nylonsnarige gitaar). Daarvoor is ongelooflijk veel muziek geschreven, van eenvoudig tot moeilijk, voor het solo-spelen. Het is dé gitaar om goed te leren tokkelen.

De western- of folkgitaar heeft stalen snaren en meestal een iets grotere klankkast. Je kunt erop tokkelen of met een plectrum erop spelen. Zowel de klassiek-Spaanse als de Western/folk gitaar zijn geschikt om jezelf te begeleiden bij het zingen.